HockeyNews
PLUS

Frånvaro i Djurgårdens tre toppkedjor: "Är nog dag till dag"

(12844) Djurgården/träning/Alexander Holtz
Mattias Ek/HockeyNews.se

Publicerad: 26 februari 2020

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgården saknade Patrik Berglund och forwards i de tre första kedjorna på onsdagens träning inför torsdagens streckmatch borta mot HV71.

Djurgårdscoachen Robert Ohlsson kommer med vissa besked inför fortsättningen på SHL-veckan.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Det blev knappt nio minuter spel för Djurgårdens stjärnforward Patrik Berglund i 3–2-segern hemma mot Brynäs. Sedan klev han av på grund av en skadekänning.


Berglund, som har gjort 13 mål i SHL den här säsongen, var inte med på onsdagens isträning på Hovet. Det är oklart om han kommer att vara med mot HV71 i Jönköping på torsdagen.


– Det är nog dag till dag. Det kan bli spel i morgon eller så kan det inte bli det. Det får vi se imorgon, säger Djurgårdens huvudcoach Robert Ohlsson till HockeyNews.se.


Tom Wandell tränade på Berglunds plats i kedjan med Jacob Josefson och Manuel Ågren.


Inte heller andrakedjan med Niclas Bergfors, Sebastian Strandberg och Dick Axelsson var intakt. Axelsson stod över isträningen.


– Han är i gymmet, han gillar att vara i gymmet, säger Robert Ohlsson med ett hemlighetsfullt leende.



Kanske att Axelsson kan spela mot HV71. På onsdagens träning fylldes hans plats av Henrik Eriksson.


I tredjekedjan var Anton Hedman borta så Daniel Widing klev in i den luckan bredvid Michael Haga och Kalle Östman.


– Familjen Hedman har fått magsjuka och förhoppningsvis blir inte Anton smittad, men vi vill inte ha in honom, så får han träna på eftermiddagen, säger Robert Ohlsson.


Alexander Holtz, som har haft en skada på underkroppen, tränar för fullt igen efter att ha missat fem matcher och närmar sig en comeback.


– Holtz var med och tränade idag, så vi får se. Kanske i helgen, säger Ohlsson och antyder spel för Holtz hemma mot Oskarshamn på lördag.


Sedan tidigare saknas knäskadade backen Olle Alsing och forwarden Mattias Guter, som lider av sviterna efter en hjärnskakning.


– Där tror jag att man får prata med honom själv. Han har fått upprepade smällar mot övre överkroppen och vi vet alla hur det är. Det är inget bra, säger Ohlsson om Guter, som har gjort fyra mål och fyra assist på de 26 matcher som han har spelat i SHL.


– Vi får se vilka som står här i morgon. Det brukar bli någon förändring. Varför skulle det inte vara så imorgon? undrar Ohlsson luttrat.


LÄS MER: Djurgården har 13 raka hemmasegrar – men blev av med Berglund


På backsidan tog Anton Mylläri en plats mot Brynäs på Robin Norells bekostnad.


– Jag tycker Mylläri gör en bra match. Han kommer att fortsätta, säger Robert Ohlsson.


– Det är en konkurrens. Robin behöver spela på sitt personbästa och jag tycker Mylläri gjorde det bra. Det kan vara någon annan imorgon. Vi får se.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!